torsdag, mars 04, 2010

100304.

where are we?
what the hell is going on?
the dust has only just begun to form
crop circles in the carpet
sinking feeling

spin me round again
and rub my eyes,
this can't be happening
when busy streets a mess with people
would stop to hold their heads heavy
(här)
---

Etiketter: ,

onsdag, februari 17, 2010

100217: Ungefär såhär

Att lämna någon man älskar

Vi hade väl egentligen aldrig haft det dåligt. Vi var ett av de där paren som aldrig bråkade, som alltid skrattade, som aldrig frestades att slänga hårda ord mot varandra, som älskade varandra djupt men som kanske aldrig riktigt... pratade. Vi fastnade liksom halvvägs, i ett lyckorus som vi var så rädda att förstöra att vi aldrig vågade gå på djupet för att då kanske, kanske upptäcka att där saknades något mellan oss.

Förra våren kom han hem en dag; skakade och var nervös, slet av sig sin tröja i hallen. Mager, blek, tatuerad; och så med en ny text på armen. Mitt namn.

Jag log, vi kramades så hårt att jag knappt märkte klumpen i min mage.
Sommaren gick. Det var himmel för oss, och det var helvete, fast bara i mig.
Vid ett tillfälle satt vi på vårt hus terass. Jag sa som jag kände: "Hur fan ska det här funka? Jag vill springa i 190, och du du är så förbannat nöjd." Fast vi redde ut det där. Lite tillfälligt. Saker och ting skulle bli bättre. Och sedan åkte vi på semester tillsammans. Vinfylla på en brygga bland båtarna på franska rivieran. Jag tänkte att det här kanske var tillfället då vi skulle våga hoppa ur våra trygga förhållanderoller och komma varandra nära på riktigt. Men han sa saker till mig som jag bara lyssnade på lite vagt, jag sa saker som jag då trodde att han inte förstod. Och klumpen växte.

Någon månad senare, hemma igen. I köket. "Jag måste ut, härifrån, jag känner att vi inte utvecklas tillsammans längre". OCh hans svar: "Det är det som är skillnaden mellan dig och mig." "Varför ska vi utvecklas när det är så bra som det är?" Han hade slagit huvudet på spiken. Just det var skillnaden mellan oss.

På det svartvitrutiga köksgolvet skakade han. Efter drygt fyra år visade han mig för första gången sina tårar och viskade i en desperat omfamning "Hur kan du på allvar säga att vi inte ska vara tillsammans hela livet?". Orden har etsat sig fast. Under flera månader gick de på repeat i mitt huvud. Men jag hade bestämt mig.

Ofta saknar jag honom så att det skär i mig; min vän, min familj, min lycka mina tidiga 20-år: Det är vidrigt att lämna någon man älskar. Och jag älskar honom fortfarande; för den fantastiska person han är, för tiden vi hade tillsammans, men jag vet att han nu också vet att det var rätt.

I tisdags tatuerade han över mitt namn med en stor grön drake. Han har gått vidare, och det har jag också gjort, jag måste bara precis som han våga ta fram den vassa saxen och klippa navelsträngen på allvar.


För att jag inte kan säga det bättre själv. Från Raskatt/Jocelyn
---

Etiketter:

onsdag, januari 20, 2010

100120: Läggdags var det ju


Borde gått och lagt mig för minst en timma sedan. Jag är trött. Idag har jag jobbat för åttonde dagen i rad. Och så jobbar jag två dagar till innan jag får vara ledig. Men jag får ju skylla mig själv att jag tackar ja till så mycket jobb. Att jobba gör mig hel. Eeeh. Ni kan ju få titta på en bild på mig och Karin tills jag kommer tillbaks. Den är nog från tiden på Crush och jag tror att det är Said eller Wilen som tagit bilden. Minns inte riktigt. Var på väg i säng för en timma sedan som sagt, men hoppas jag lyckas bättre nu. Tidig morgon imorgon. Godnatt.

Etiketter: , ,

måndag, januari 18, 2010

100118: Lördagsliv


Har haft en elektriker här hemma hela morgonen = ingen el. Vilket betyder att jag ska försöka fixa mat på tjugo minuter innan jobbet. Jaja. I lördags var jag i alla fall på Deep med bland annat Camilla, som ni ser ovanför. Det var kul.

Etiketter: , , ,

lördag, december 12, 2009

09 12 12: Ge mig en katt!

När mannen idag har befunnit sig i Köpenhamn för att rädda världen har jag varit hemma och jobbat och gjort det här:

Och så blev det så att jag nästa vecka ska jobba fem dagar på mitt gamla jobb istället för två. Där ser man. Då vill jag också att den här hostan ska ha försvunnit från min lilla kropp. De senaste två veckorna har jag joggat totalt 13 km. TRETTON! Vecka 49 bestod av förkylning och lagom efter första löppasset på en vecka (i måndags) kom halsontet som ett brev på posten. Jag har abstinens! Nåväl.

Men anledningen till att jag skriver här nu (i väntan på Camilla) var ju att jag ville visa er världens sötaste lilla sak. Ni måste titta!Om man inte vill se hela filmen finns det också en liten gif.


Säger man inte ÅH! när man ser det här tror jag inte att man är på riktigt. Ja det var väl allt. Tillbaks till rödtjutet och väntan.

Etiketter: , , , , ,

torsdag, november 26, 2009

09 11 26: Plus och minus


081125.

En sak jag gillar med mitt nya jobb: Köpte en till (fusk)skinnjacka som egentligen kostar 399 pix. Först var det 20% rabatt på grund av jackkampanjen, vilket då blir 319,20 pix. Personalrabatt på det 25%, blir 239,40. Inte så illa. Inte så illa alls.

En sak jag inte gillar med mitt nya jobb: Denna veckan kanske jag bara kommer att jobba en dag. Det räcker inte till hyran i december. Som tur är har jag ju jobbat tidigare denna månad.

En sak jag inte visste om mitt nya jobb: Jag var en av de utvalda 16 personer som fick jobbet. Nittio stycken var på intervju. Då kan man ju fundera på hur många som sökte jobbet från början. Det gör mig lite stolt.

Etiketter: , , ,

tisdag, november 24, 2009

09 11 24: TGIF (?)


Bild.

Har varit ofrivilligt ledig i dagarna två. Tack och lov fick jag erbjudande om jobb imorgon, men ändå. December/januari kommer bli fattiga. Tråkigt att ha helg när alla andra är upptagna med jobb/skola.

Så om dagarna gör jag sånt här: Storstädar, sorterar, joggar, lagar mat, tvättar (lite), virkar, ser på X-files och O.C., sitter för mycket vid datorn, drömmer om heltidsjobb, funderar på att säga upp mig från gamla jobbet (där jag i och för sig bara jobbar ojämna helger), letar nya jobb, diskar, bikramyogar, känner mig meningslös, längtar efter solen och julen, postar Tradera-paket, klär mig fint och så vidare.

Etiketter: ,

måndag, november 09, 2009

09 11 09: Detdär med regn

Jag älskar att jogga i regn. Däremot hatar jag att cykla i regn. Idag har jag cyklat hemifrån till Svågertorp, till Möllan, till Jägerso, till Möllan, till Centrum, och hem igen. Allt i ihållande regn. Nu är jag blöt, kall och trött. Men funderar ändå på om jag ska ut och jogga i regnet för att bli positiv igen.

Och så fick jag med mig många väldigt fina saker hem, så jag är faktiskt nöjd ändå. Men väldigt glad över att vara hemma igen.

Etiketter: , ,

söndag, november 08, 2009

09 11 08: Så mycket höst


is this desire

Jag längtar efter ljusa dagar med sol. Om jag hade kunnat hade jag för tillfället helst velat ligga under täcket och inte komma upp förrän det blir ljusare. Men, det tänker jag ju inte göra. Nästa vecka kommer bli så mycket bättre än denna, med två lediga dagar, nytt jobb och kalas i Småland till helgen. Hurra för det!

Etiketter: , , , ,

tisdag, oktober 13, 2009

09 10 13: Dagens inlägg

Det här var det mest rörande jag läst idag.

Etiketter: ,

fredag, oktober 09, 2009

09 10 09: Att inte kunna släppa taget


Jag hade tänkt att dagen skulle vara precis lika bra som i onsdags, men nej. Det började med att jag inte hittade ett papper som måste med när jag ska ansöka om min examen (hade tänkt skicka in det idag) och slutade med att jag har rensat alla papper och lådor som finns på dessa 77 kvadraterna. Samtidigt letade jag efter alla mina betyg som jag självklart lagt på något säkert ställe. Jag hittade dom nu för fem minuter sedan. Äntligen. Dock har jag inte hittat det första pappret jag var efter, så jag har beställt ett nytt.

Men nu känner jag mig klar så jag ska äta alldeles för sen lunch(!) och sedan gå ner på stan och fixa med en grej (som jag skulle gjort i förmiddags). Jag som hade tänkt jogga långpass.

Måste jag bli så manisk ibland?

Etiketter: , ,

söndag, oktober 04, 2009

09 10 04: Söndag var det ja


En uppdatering av livet då:

Marcus och jag tryckte precis i oss fyra kanelbullar. Var. Det är väl sånt man ska göra på kanelbullens dag antar jag. Vi har även joggat i Bulltofta, jag 13 kilometer och Marcus 5. Han cyklade bredvid mig dom 4 kilometerna dit och hem. Behöver jag ens säga hur mycket motvind det var? På vägen hem var det så blåsigt att jag nästan sprang på stället ibland, jag skrek åt vinden att lägga av. Den lydde såklart inte. Regn, minusgrader eller snö är saker som ofta är ganska skönt att springa i. Men motvind. Så otroligt jobbigt. Och på tal om löpning så har det blivit nästan 48 kilometer denna veckan.

Jobbet flyter på som vanligt. Jag blir inringd tidigare alldeles för ofta och stannar över lika ofta. Tjänar så mycket man kan som butiksbiträde, lika mycket som dom som jobbat inom yrket i 20 år. Det är konstigt tycker jag. Och inte är det mycket heller för den delen. Jag har lärt upp dom två senaste som har börjat i kassan, och jag är bara extrapersonal. Även om jag aldrig får något beröm av mina chefer kanske dom tycker jag är bra ändå? Tjejen jag lärde upp i torsdags-fredags berättade att chefen för dagen sagt att hon skulle vara hos en jätteduktig tjej som heter Sophia. Där ser man. Mina kollegor är jättefina men jag behöver mer.

Virkningen slutar jag aldrig med såklart. Idag har jag gjort klart den här. Eller ja, det är en detalj kvar men jag tror jag måste köpa mer turkost garn för att det ska bli top notch som Anna Anka skulle säga. Eftersom det är en present vill jag gärna ge den till den lycklige innan jag visar upp den. Jag har dessutom börjat på en annan present. Och den verkar bli stor.

Jag glömmer nästan bort vad som händer i veckorna. Nu i veckan har jag i alla fall umgåtts med Helena ganska mycket, pratat, fikat och käkat pizza. Men sen stack hon till Göteborg och jag stannade hellre kvar hos min man. Skrev jag att mamma och pappa var här förra helgen? Det var så mysigt! Jag fick världens bästa present, vi åt gott, drack gott och jag fick både en dyr sport-bh och en fin stickad tröja. Men det var inget mot vad dom själva shoppade. På onsdag kommer dom nog hit och sover igen eftersom dom åker från Kastrup till London på torsdag morgon. Veckan efter åker vi hem till Gnosjö för att fira pappa och så vill jag så gärna träffa min syster och hennes familj. Saknar dom så mycket.

Tomatplantan (som är mycket högre än mig) har mer tomater på sig än någonsin. Det är massor! Är dock lite rädd för att det blir för kallt i vår inglasade balkong och att tomaterna inte hinner mogna. Men jag håller tummarna.

För övrigt tänker jag inte vaccinera mig mot den nya influensan.

Fortfarande mätt efter kanelbullarna men ska väl göra middag nu bestående av blomkål och vitlök. Det kanske blir gott.

På återseende.

Etiketter: , , , ,

tisdag, september 15, 2009

09 09 15.Dirty Dancing & Ghost. Två av mina favoritfilmer som yngre. RIP Patrick Swayze.

Etiketter: ,

torsdag, september 10, 2009

09 09 10: XOXO

Sover förlänge och jobbar för mycket. Har inte sett till en hantverkare sen i måndags. Jag börjar förstå varför dom är ett hatat släkte. Jag joggar och har inte ont, lyssnar på New Moon (Twilight) på engelska och får inte riktigt nog. Varför? Därför:Jag jobbar sex dagar denna veckan, nästa vecka har jag ingen aning om jag ska jobba alls. Vet inte om jag gillar detdär med ovisshet. Vad jag vet är i alla fall att jag ska vara ledig helgen eftersom jag tar tåget (eller bussen) upp till Göteborg och träffar mina tre tjejer. Skönt att slippa åka tåg längre än så.

På listan idag står: Posta paket, hämta paket, hämta två omklackade skor, eventuellt träffa Camilla, jogga om jag hinner och så jobba till sena kvällen. Jag det var väl på ett ungefär. Vad gör ni?

Etiketter: , ,

måndag, september 07, 2009

09 09 07: Bättre än jag tror


Jag tror jag underskattar mig själv rättså mycket. Jag har redan gått vidare i urvalet till två butikschefsjobb. Men man ska inte ropa hej. Däremot känns det ju bra att veta att mitt CV fungerar.

Och vet ni, idag har dom satt in toaletten, handfatet och duschen! Men än sålänge går det bara gå på toa. Men ändå! Fjärde veckan ska det ske. Nyss hemkommen från jobbet (där jag blev hostad rakt i ansiktet, igen!) och måste cykla till Orkanen och lämna mina böcker till biblioteket. Sen ska jag virka, virka och virka och se på teve. Och vet ni mer, jag kan jogga igen! Nästan 35 kilometer förra veckan, så jag måste lugna mig lite. (Men ett stort hurra för det!)

Hipp som happ blev dethär.

Bild: Nina Hemmingsson såklart.

Etiketter: , , ,

onsdag, september 02, 2009

09 09 02: Ingen examen för Sophia

Jag skickade mitt första mail till den ansvariga för kursregistreringar på Textilhögskolan i början på juli. Anledningen var för att fråga om varför en kurs jag läst fortfarande står som oavslutad, trots att jag har gjort klart kursen och dessutom fått VG. Därefter har jag skickat två ytterligare mail till samma person, ett mail till en annan adress som hon hänvisade till då hon hade semester och ett mail till han som hade kursen. Utöver detta har jag ringt hon som registrerar kurserna två gånger men har bara möts utav telefonsvarare där jag även lämnat meddelande. Inga. Svar.

Idag skickade jag mitt tredje mail till samma person och äntligen! Svar! Vad som däremot inte är så kul är att han som hade kursen inte går att få tag på och det är han som ska rapportera att jag gjort klart kursen. Det var visst andra i klassen som också har samma problem. Han skulle kommit in till institutionen i måndags, men dök aldrig upp.

Själv funderar jag på om han vill hämnas för att jag sa emot honom många gånger, eller för att jag inte gick på hans fula smil och tillgjordhet. Läs i bloggen till exempel här och här. Eftersom jag har en oavslutad kurs kan jag inte ta ut min examen. Något som hade varit ganska trevligt att göra eftersom jag gärna vill ha ett jobb.

Nog om det. Jag jobbade till sent idag och håller på att göra middag. Pannkakor. För första gången. Köpte vispgrädde men har ingen elvisp så jag funderar på om man klarar vispa för hand. Ska nog testa. Mannen min är på konsert och kanske att jag hinner på spelning imorgon efter jobbet med Camilla. Tycker överlag att dagen har känts ganska meningslöst, känns inte som att jag fått något gjort, ungefär som han som gör vårt badrum måste känna. (Argh jag vill ha en toalett och en dusch!) Jag har varit hos tandläkaren och fått konstaterat än en gång att jag fortfarande aldrig haft ett hål, jag somnade när jag kom hem för att jag sov alldeles för lite på natten, vi har tvättat, jag har motionscyklat, jobbat och handlat.

Nu ska visst pannkakorna stekas, undras hur man gör.

Etiketter: ,

lördag, augusti 01, 2009

09 08 01: Orättvisor


Jag kom hem från jobbet 21:45 igår och gick tillbaks vid 08:30 idag. Visst är det underbart? För det mesta har vi bara 15 minuters-raster (OBS, inte betalda) där vi ska hinna äta, gå på toa, tvätta händerna och andra saker man gärna gör. Det finns ju oftast ingen möjlighet att lämna kassan när man inte har rast. Så, idag på "lunchen" stämplar jag ut, springer upp till lunchrummet och sätter in min mat i micron, springer ner igen till omklädningsrummet, går på toa och tvättat händerna noga. Upp igen för att fylla på vattenflaskan och diska ett par bestick. När maten är varmt har jag kanske 8 minuter kvar på mig att hinna äta upp, springa ner till omklädningsrummet för att lägga matlådan i skåpet och sedan gå till klockan och stämpla in igen. Jag missade med en minut, det vill säga det blev 16 minuters rast. Och vet ni vad? För att jag drog över 1 minut på min rast får jag "böta" nästan 2 kronor. Men om jag tar 14 minuters rast får jag inte betalt för den sista minuten. Tycker ni dethär är rättvist?

Det tycker inte jag. Tror ni dom på golvet eller kontoret stämplar ut för att kissa? Förmodligen inte.

Etiketter: , ,

onsdag, juni 17, 2009

09 06 17: No

Jag har ingen inspiration överhuvudtaget för tillfället. Ingenting att fota, ingenting att skriva. Jag längtar efter sommaren. Vart f*n är den? Jag nöjer mig inte med 16 grader och växlande molnighet, jag vill ha 25 grader och sol! Bara ben och varma fötter.

Lugnet efter stormen.

Etiketter: ,

måndag, maj 25, 2009

09 05 25: Nedräkning


Bild.

En dag kvar. En dag. Imorgon klockan 1600 ska examensarbetet vara inlämnat och jag får livet tillbaks. Och så får ni hålla tummarna för inte allt för stora kompletteringar.

Förutom exjobb har jag jobbat i helgen. Till exempel i lördags blev jag kallad "idiot", "stupid" och "fuck you, fuck you, fuck you" av en kund. Till slut blev jag tvungen att kalla på vakten. Älskar mitt jobb. Men, de flesta kunder är ju såklart hur snälla som helst.

Så, imorgon då. Hoppas på morgonjogg om det inte är halsont jag känner. Hänga på låset till biblioteket och skriva ut. Läsa arbetet igen. Fixa och trixa. Lämna in. Huja.

Så nu borde jag väl sova. Men jag är ju inte trött.

Etiketter: , ,

söndag, maj 17, 2009

09 05 17: Söndag var det ja


Innan torsdagens snabba 4 km.

Jag är i Borås efter en så bra helg. Fick min tid från Göteborgsvarvet ändrad från 2.01.21 till 2.01.25, men det var ju inte så dåligt ändå. Jag hade satsat på en tid under 2.15 eftersom jag har sprungit så sakta sen jag blev skadad förra våren. Nu slog jag mitt eget Göteborgsvarvet-rekord. Hurra för mig! Jag kan väl också skryta med att jag sprang fortare än Stefan Holm. Det ni.

Idag sprang jag med syrran i stugan också, nästan 9 kilometer så nu är jag lite mör i benen. 30 km på mindre än två dagar. Det är bra.

Kameran däremot, kommer jag få vara utan tills på onsdag kväll. Glömde såklart min batteriladdare i Malmö, och kameran är typ död. Så därför blir det nog inga bilder från helgen heller innan jag är i Malmö. Funderar på att fota med mobilkameran sålänge, men jag vet inte. Kanske dags med en paus. FÖR:

Exjobbet hade vi tänkt skriva klart tills på onsdag. Det betyder bibliotekshäng från tidig morgon till sen kväll tre dagar i rad. Varför varför varför får man inte ha kaffe i biblioteket? Värdelöst. Jag får väl smuggla med min termos.

Och nu, ska jag räkna ut frekvens och rita diagram tills jag blir klar. Det tar nog några timmar. Tur att jag fick naturgodis av M&P i namnsdagspresent i fredags.

Etiketter: , , , ,

onsdag, maj 06, 2009

09 05 06: Kvällsöppet ikväll

Jag hade väldigt gärna sett på Kvällsöppet med Ekdahl ikväll men jag vet inte om jag orkar hålla ögonen öppna så länge. Det handlar i alla fall om situationen i Rosengård där polisen och brandkåren inte ens vågar ingripa vid bränder och liknande då det skett bland annat stenkastning mot poliser och brandmän (även journalister). Jag jobbar trots allt på andra sidan gatan området Herrgården. Enligt DN har bara 15 procent arbete där. FEMTON PROCENT! Helt sjukt. I alla fall, om ni orkar hålla ögonen öppna:

KLOCKAN 22:40 PÅ TV4 IKVÄLL. (Eller se det på tv4:s hemsida senare, det ska jag.)

Ps. Om jag skriver osammanhängande beror det på att jag har varit igång konstant sen klockan 0545 imorse efter fyra timmars sömn. Plugg på tåget, marknadsundersökningar + shopping, snabbvisit av kära M&P som jag inte sett på alldeles för länge och nu sist har jag sammanställt 50 Word-sidor enkäter (och det finns fler). Så nu vet ni.

Etiketter: , ,

onsdag, april 22, 2009

09 04 22: Sysselsättning

Ja vad gör jag dessa dagar egentligen. Igår satt jag hela dagen med det sista arbetet i det ansvarsfulla modeföretaget. Har lite kvar på det arbetet än. Kvällen började jag med 12 kilometers löpning och avslutade den med den första inlämningsuppgiften i grafisk design 2. Idag fortsätter jag med illustrator och indesign och förbannar väderguden för att det inte är dåligt väder idag. Jag håller i alla fall tummarna att jag blir helt klar idag så jag kan vara ledig torsdag och fredag. Har exjobbs-saker jag måste göra också. Och när jag blir ledig vill jag banne mig bada i havet, jag har stora planer för fredagen. Åh.

Men nu, mer kaffe.

Etiketter: , ,

fredag, april 17, 2009

09 04 17: Work in progress: En katt


Ja detta är ungefär vad jag sysslar med idag, virkar på en katt. Jag är redan förälskad. (Super happy crochet cute.)

Förutom det har jag ätit tårta från igår och svurit över utfallet. Nu ska vi se på presskonferensen.

Etiketter: , , , ,

torsdag, april 16, 2009

09 04 16: Till exempel nyheter

måndag, april 06, 2009

09 04 06.

Jag är upptagen, och inte med livet. Däremot med exjobbs-ångest, alldeles för mycket jobb och en brummande mage. Idag har jag spenderat mer än elva timmar på biblioteket. Imorgon blir det mer av sådant och resten av veckan heter jobb, jobb och jobb. Och ett annat arbete som ska in. Och opponerings-förberedelse. Dessutom blev jag förmodligen matförgiftad i fredags och min mage är fortfarande inte så stabil. Jag har ätit lika mycket på tre dagar som jag brukar göra på en dag i vanliga fall. Så ja. Nu vet ni i alla fall varför jag inte uppdaterar så mycket.

Jag som bara hade velat krypa upp i Marcus famn just nu.

Etiketter: ,

onsdag, april 01, 2009

09 04 01: Ja och Nej.

Ja och Nej.

Och ytterligare ett nej: Tentan imorgon. Vet fortfarande inte vad jag ska plugga på. Känns som att tentan mest kommer gå ut på att trycka ut så många klichéer som möjligt. Skriva det han vill att man ska skriva. Well. Det hade ju varit typiskt om jag skulle få underkänt på den allra sista (förhoppningsvis) tentan någonsin.

Etiketter: , ,

måndag, mars 23, 2009

09 03 23: Hårfärger à la hösten 20021. Brunhårig
2. Misshandlad med tusen blekningar för att sedan bli rödhårig
Idag har varit en ganska seg dag. Jag har pluggat ungefär hela tiden. För nästa vecka avslutar jag fyra kurser. Fyra. Mycket att göra alltså.

Och så var jag ute och sprang en runda i backiga Broskogen. Jag kände redan efter första kilometern att något inte stod rätt till, pulsen var 10 slag högre än vad den brukar och det var allmänt jobbigt. Fick stanna och gå i några backar och vilade på toppen och hade så mycket håll att jag var tvungen att stanna lite till. Men tog mig runt det gjorde jag. Kilometertiden var ungefär densamma som det brukar vara, men medelpulsen desto högre. Och jag har ingen aning om varför? Mycket löpning förra veckan? För lite mat? För stillasittande innan? Eller så hade jag bara en dålig dag. Imorgon får jag väl motvilligt vila från löpningen och kanske yoga istället. Om bara bikramyoga fanns i Borås.

Etiketter: , , ,

måndag, mars 16, 2009

09 03 16: Skunk är död?

Om man försöker gå in på Skunk så möts man av det här just nu:

Vad har hänt? Kom tillbaks!

Skunk dör aldrig.

Etiketter: ,

09 03 16: Helgen som gick


Söndagsförmiddag i Rinkaby. Nyjoggad och nyduschad.

Idag förbannar jag att jag blivit snuvig igen, men sålänge det inte sitter i halsen så springer jag ändå. Idag blev det dryga 15 kilometer. Har köpt saker till lördag och skrivit ytterligare några instuderingsfrågor till fristående kursen det ansvarsfulla modeföretaget. Det tar så sjukt lång tid. Nu är jag hungrig. Så.

Etiketter: , , ,

torsdag, februari 26, 2009

09 02 26: Ord

Ont i halsen. Inlämninguppgifter klara, tog sex timmar. Smutsigt hår. Snörvlig. Kinagodis. Trött. Inställt långpass. Nya glasögon. Tofumiddag. Regn. Borde diska. Fisherman's friend. Virka. Duscha. Betala räkningar. Saw 4. Illustrator. Grått. Skicka rekommenderat brev. Tvätta. Hänga in tvätt. Se Marcus spela Killzone 2 hela dagen. Uppdatera kassaboken. Promenera. Couscous-lunch med bönor på fem minuter. Naturgodis. Aluma. Leta garn. Dricka the med ingefära och citron.

Det är ungefär vad jag gör idag. Hatar att ha ont i halsen. Jag vill springa.

Etiketter: ,

onsdag, februari 18, 2009

09 02 18: Kalla dagar


Nya kalla dagar.

Jag har satt mig under täcket. Mina fötter är kalla. Undras hur norra Sverige klarar av -38 grader? Imorse var det -10 här och det tycker jag är gott nog.

Etiketter: , ,

lördag, februari 07, 2009

09 02 07: Efter fjorton månader


Ja för någon dag sen uppdaterade jag ju mobilbilderna på isthisdesire.
Idag är jag förkyld. Det är första gången på över 14 månader, och självklart sa jag det till mormor i torsdags och lika självklart kom förkylningen smygandes då. Trots att jag knackade i träbordet. Jag häller i alla fall i mig Echinagard och dricker havrechokladmjölk och ställer in både löpningen och bikram yogan som var planerade till helgen. 44 kilometer är ju redan sprungna i veckan så det gör ju inte så mycket.

Krya på mig.

Etiketter: , ,

tisdag, januari 06, 2009

09 01 06: Nyårsdagar


081230-090105
Idag halvtidsflyttar jag tillbaks till Borås. Jag. Vill. Inte. Men så är det. Till nästa fredag har jag tre inlämningar, två redovisningar och en tenta. Det börjar hektiskt alltså. Men jag brukar ju klara sådant.

Och så drömmer jag om vår och sommar. Minusgrader ger mig ingen direkt lust att ge mig ut och jogga, motivationen tryter. Oftast gör jag ju det ändå, för när jag väl har joggat en kilometer och fått upp värmen är det ju så skönt. Jag har även lyckats få tag på tågbiljetter fram och tillbaks Malmö-Borås för hela januari för 200 kronor. Det är åtta tågresor det, 25 pix styck. Jämför det med 183 kronor för en resa som det annars kostar.

Och på fredag, förhoppningsvis, får jag mina nya glasögon. Dom är tunna. Och ganska fina. Valde mellan dem och ett par bruna. De bruna passade mer ihop med virktanten Sophia, men de svarta kändes mer bekväma. Ni kanske får se så småningom.

Hejdå.

Etiketter: , ,

lördag, januari 03, 2009

09 01 03: Din blogg publicerades med fel.

Blir smått irriterad.

Etiketter:

söndag, december 21, 2008

08 12 21: Delar av en gris

Igår på jobbet sålde jag bland annat:
-Grishuvud
-Grisfötter
-Gristungor
-Lammtestiklar.

Jum.

Etiketter:

tisdag, december 16, 2008

08 12 16: Skakigt

Dagen har ju börjat sådär bra. Gick upp vid 06:17 och gick som vanligt direkt in på toaletten. Hade dörren ut till hallen öppen och plötsligt, det börjar låta och skaka i lamporna och lyktan och säkert en massa andra saker ute i hallen. Min första tanke var att det var någon inne i vår lägenhet. Min andra tanke var att det var ett jordskalv. Jag satte mig i alla fall på toaletten med skakiga ben och vågade knappt stänga ögonen när jag skulle tvätta ansiktet, med rädsla för att någon annan var inne hos oss. Det var först för några minuter sedan jag såg att det faktiskt var ett jordskalv. Det största på 100 år hörde jag på Musikhjälpen.

Några minuter senare hade jag gjort klart min frukost och allt stod på frukostbrickan. Men så såg jag att jag glömt lägga fram smörkniv (hummuskniv?) och sträckte mig efter den och välte mitt presskaffe i samma svep. Och så var hela frukostbrickan, bänken och golvet brunt. Halleluja sa jag och offrade tre kökshanddukar för att torka upp. Så det var ju bara att göra nytt kaffe.

Idag hoppas jag att jag blir klar med tre projekt och om två timmar är det dags för sjätte passet på yogan.

Nu: Dricker vatten i mängder

Etiketter: ,

måndag, december 15, 2008

08 12 15: Hett just nu


Bilden hittades här.

Fem dagar har gått sen min första Bikramyoga-klass. Halvtid. Och vad kan jag säga? Jag älskar det, och jag älskade det från första stund. Det enda som irriterar mig är att jag inte börjat tidigare. Och vet ni vad, jag har ingen speciell lust att prata om det, berätta om det här. Men jag kan väl säga att jag aldrig svettats så mycket av att (till en början) bara andas. 40 grader varmt. Det bokstavligen rinner svett nedför kroppen och jag älskar att se upp på en dyblöt arm. Om ni har möjlighet, testa på det! Gör det NU!

Men nu, första dagen på juljobbet. Jag vill verkligen inte.

Etiketter: , ,

söndag, december 07, 2008

08 12 07

Ok. Klockan är över halv tolv och jag ska gå upp 03:30 imorgon. Och sen väntas det skola från 8:00-21:00. Hurra!

Ps. #500 inlägg

Etiketter: ,

fredag, december 05, 2008

08 12 05

Det här gör mig bara så förbannad. Låt oss göra vad vi vill!
Eller måste man ha "manliga" intressen för att föra feminismen framåt? ARGH.

Etiketter:

fredag, november 21, 2008

08 11 21

Jag är så arg på mig själv. Idag var den enda dagen den här veckan jag skulle vara ledig. Och så ringer chefen igår innan jag ska åka till Malmö och säger att det är kaos på jobbet och frågar om jag kan komma in. Men det kan jag ju inte eftersom jag är i Borås. Men då frågar hon om jag kan jobba imorgon (idag) istället. Och utan någon bra ursäkt säger jag ja. Varför? Jag som hade planerat in en så bra dag idag när jag både skulle göra klart en massa skolarbete och gå runt i Malmö. F*n också.

Och självklart så var tåget försenat. Igen. Med 35 minuter. Så jag åt middag vid 22:00 igår kväll. Jag hatar SJ och X2000.

Etiketter: ,

söndag, november 09, 2008

08 11 09

Köpte precis en tågbiljett för nästan dubbelt så mycket som jag köpte fyra tågbiljetter för igår. SJ.

Etiketter: ,

fredag, oktober 31, 2008

Her smiles have vanished and her sweet songs flown.


Önska mig lycka till. Det här kan gå hur som helst.

Etiketter: ,

torsdag, oktober 30, 2008

Collaborative planning, forecasting & replenishment.


Mina dagar består av det här. Föga intressant.

+
Ledig lördag-tisdag
Om valet går rätt (valvaka!)
Hoppas jag hinner se den andra filmen jag skrev om för två veckor sedan
Min nya äppelskivare

-
Tentan imorgon. Förutser ett IG.

Nu: Vegetarisk ärtsoppa

Etiketter: , , , ,

onsdag, oktober 29, 2008

There's a storm on the horizon.

Det är svårt att plugga till en tenta när man inte vet vad man ska plugga på. Som nu då alltså. Ingen i klassen verkar ha en aning om vad tentan kommer handla om. Så det blir ju intressant. Tänk om man hade fått ha hemtentor igen, som under genus- och konstvetenskapstiden. Så mycket enklare och mindre stressigt. Nu är det bara att försöka nöta in så mycket som möjligt och hoppas att det är på rätt saker. Värdelöst.

Annars undrar jag om det är det här som hänt mig.

Etiketter: ,

tisdag, oktober 28, 2008

Spending warm summer days indoors.

Jaså. Så vill min hyresvärd höja hyran för andra gången på ett år. Jag betalar redan alldeles för mycket för ynka 18 kvadrat. Mer än vad jag skulle gjort om jag betalade hyra i Malmö. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag längtar tills jag kan ta mitt pick och pack och flytta ifrån den här hålan. Men först ska jag utnyttja mina två "fria" månader juli och augusti. Även om jag inte bor här. På så sätt får dom inte in några extrapengar. Höhö.

När jag heltidsflyttar tillbaks till Malmö ska jag ha en katt. Eller två rättare sagt. Med Marcus. Jag längtar så jag nästan spricker. Men, först måste jag lära mig allt om inköp och logistik tills på fredag. Livet.

Etiketter: ,

onsdag, oktober 22, 2008

Come to me!


Bild från Flickr och wvs
Men. Det åskar här! Ska det vara så i oktober? Dessutom är det så mörkt att jag inte ens ser ut. Önskar jag var hemma i Marcus famn.

Etiketter:

onsdag, oktober 01, 2008

She gave her heart for company.


För en och en halv månad sen satt jag och Marcus ute på stortorgets uteservering och det var fortfarande sommar, som bilden visar. Idag har jag sprungit med jacka i fullständigt ösregn i nästan en och en halv timme och höll på att frysa sönder mina händer. Dessutom börjar träden tappa färgen och bli brun. Snart är det vinter.

Visste ni förresten att en (till exempel) tröja som innehåller 100% bomull i verkliga fallet innehåller 73% bomull och resten är kemikalier. Tänk på det nästa gång du tar på dig ett bomullsplagg.

Igår hade jag dåligt samvete för att jag inte tränade. Trots att jag joggat 55 km de föregående 7 dagarna. Plus några timmars yoga. Ibland behöver jag en slägga i huvudet så jag slutar tänka sådär. Jag borde ju bara vara glad över att jag kan springa överhuvudtaget.

Nu ska jag koka the och göra mig lite kvällssnacks. Malmö & kärleken väntar imorgon kväll. Skönt.

Etiketter: , , ,

söndag, september 28, 2008

Now tell me that this is right.

Ja igår var ju en spännande dag på jobbet.

Etiketter:

måndag, september 08, 2008

Our lives are lying there before us, awaiting.

Jag är hemma (eller rättare sagt i Borås). London har varit så fruktansvärt bra. I alla fall fredag till söndagen. Torsdagen innehöll bland annat att vår gemensamma väska inte kom fram till London som vi gjorde och att en jävel snodde min plånbok i första affären vi gick in i. Så jag spenderade min tid på polisstationen. Men tack vare att jag har världens bästa familj och vänner löste det sig därefter blev det bara bättre. Väcktes tidigt på fredagen av att väskan hade kommit till hotellet (undras vart den varit?) och inga fler tråkiga saker.

Men vet ni vad? Jag har ingen direkt lust att skriva mer idag. Så jag kanske gör det imorgon istället. Eller en annan dag. Eller inte alls. Men ni kan få några bilder från min kamera jag hade med mig. Min gamla lilla, värdelösa, halvt söndriga kamera. Fler bilder kommer så fort Ems skickar hennes bilder, dom är mycket bättre. Men i alla fall.1. Världens högsta pariserhjul aka London eye. Där fick jag nästan en panikångest-attack.
2. Madde.
3. Emelie.
4. Pilla.
5. Sophia.
6. Notting Hill under jorden.

Etiketter: , , ,

onsdag, augusti 27, 2008

I don't wanna watch things I can't buy, no I want you!


Vad skönt det är att vara i Gnosjö och inte i Borås! Jag har inte hunnit med speciellt mycket idag men vad gör det? Jag och pappa åt lunch på Köket här i lilla byn. Rotfruktssoppa som var sjukt god! Har trätt min grannes overlock också. Sett på Beverly hills på min kära dator. Skulle springa idag också men magen är full med mat hela tiden så det får bli senare ikväll eller tidigt imorgon bitti. Jag vill ju helst umgås med mamma när hon slutar jobbet.

Det är fortfarande konstigt att min älskade katt Molli inte är här längre. Väntar på att dörrhandtaget ska åka ner och man vet han att vill komma in i värmen. För det regnar ju, hela tiden.

Ja. Jag smörjer mig med helosan hela tiden också. Det blev så fint så fint men mamma säger aj, aj hela tiden för hon tror det gör ont. Men det gör det inte.

Men nej, nu ska jag plocka ut diskmaskinen (och önska att jag hade en sådan hemma).

Ps. Imorgon blir det Gnosjö-Borås-Malmö.

Etiketter: , ,

torsdag, augusti 21, 2008

No one remembers your name.


Min frukost består nästan alltid av samma sak. Nämligen det här:
+Yofu naturell (yoghurt)
+Müsli, hemmagjord
+Bröd, grovt eller knäckebröd
+Hummus
+C-vitaminbrus
+Kaffe, 1-2 koppar
+Frukt, helst honungsmelon

Så, nu har ni ytterligare en meningslös sak att anteckna i era block.

Snart ska jag bege mig ner på stan, möta upp mannen och se på lite band och dricka lite öl. Det är ju trots allt bara idag och imorgon kvar på Malmöfestivalen. Ska försöka att inte slå ihjäl några "turister" på väg ner med cykeln. Dom har inte lärt sig att man inte ska gå på cykelbanan än och sånt gör mig j**ligt förbannad. Plus att det är alldeles för mycket folk. MEN, jag ska hålla mig lugn. En annan dag ska jag berätta vad jag gjort i veckan, om någon nu skulle bry sig.

Puss.

Etiketter: , , ,

måndag, augusti 04, 2008

Svart katt, vit katt.

Alfons springer på datorn och trycker in caps lock. Idag ska han åka hem. Jag vill så gärna ha en katt. Nästa sommar är det banne mig min tur. En perser och en exotic hoppas vi på.

Idag är jag ledig.

Etiketter: , ,

fredag, juli 25, 2008

There she goes waiting for the big surprise.

Det är den tjugofemte och lönen har trillat in på kontot. Jag brukar betala alla räkningar så fort jag bara kan, men idag verkar dt bli svårt för det. Har letat förgäves efter min internet-dosa och den finns ingenstans. Den ska ju ligga på skrivbordet, men inte det. Funderar på om jag råkat slänga den när jag rensade skrivbordet för ett par veckor sedan. Klantigt i så fall.

Hotell i London är i alla fall bokat i september! På Hilton! Så nu ska jag spara så mycket pengar jag bara kan så jag kan leva livet där i några dagar. Det kommer nog gå bra.

Två tråkiga saker då. 1, jag börjar jobba idag. 2, är lite förkyld sen några dagar tillbaks och får inte träna. Medan andra har svårt för att disciplinera sig till att träna, har jag svårt att disciplinera mig själv att inte träna. Jag hoppas att jag är frisk i halsen till på söndag i alla fall.

Tänkte ta en filt och lägga mig på innergården och läsa lite nu innan jag måste göra mig klar för jobbet. Ha en bra helg!

Etiketter: , ,

fredag, juli 18, 2008

All dead serious lovers.

Nu är jag hemma igen. Ute regnar det mest. Men det gör inte så mycket.

Jag har badat varenda dag, bastat, druckit rödvin, sett film, promenerad, joggat först gången som Stockholm Marathon och inte kännt någon smärta (HURRA!!!), spelat minigolf, ätit nötter, godis och frukt, läst, solat, längtat mer efter en katt än någonsin, firat Marcus 24-årsdag, ätit frukost ute varje dag, gjort sönder min kamera (rättare sagt autofokusen) osv.

Vi har haft det väldigt bra alltså. Men det är ju alltid skönt att komma hem till en riktig toalett och en dusch som är inomhus. Bilder kommer. Någon gång.

Semester.

Etiketter: , ,

fredag, juni 27, 2008

You'll have to stand perfectly still.

Marcus har köpt en trådlös hårddisk som gör att jag har tillgång till över 120 gig musik. Härligt. Men det gör det lite svårt att bestämma sig för vad man ska lyssna på.

Igår var det den 26:e och torsdag vilket betyder att en miljon människor ville storhandla samtidigt där jag jobbar. Där är kundvagnarna dubbelt så stora som på lilla ICA och dom flesta vagnarna var överfulla, eller så har familjerna två fulla stora kundvagnar. Puh. Vi var i alla fall alldeles för få kassörskor och jag och Tobias var avlösare och hade fullt upp. Köerna gick långt utanför "stängslen" och ljudet där inne är inget optimalt att jobba i. Småbarn som springer runt och skriker och försöker stoppa fingrarna i bandet fast man sagt till tusen gånger att dom kan fastna med fingrarna och klämma sig. Att inte föräldrarna ser till att ungarna hoppas ner därifrån då. Irriterande.

I alla fall. Eftersom det var så mycket folk fick jag jobba över och det blev åtta jobbtimmar totalt med 30 minuters rast. På förmiddagen cyklade jag 48,3 km. Var så lycklig att jag inte tagit cykeln utan fick hem och kunna rensa huvet från alla ljud och få välbehövlig frisk luft. Idag hade jag tänkt gå till gymmet men nu hinner jag inte det för jag försov mig. Men det gör inget. Jag ska cykla hemma istället och så blir det gymmet på söndag.

Jag har förresten tre dagars ledighet nu. TRE DAGAR! Eller efter idag, jobbar idag också. Ska blir så skönt att vara ledig. Jag & Marcus åker till Köpenhamn imorgon och Helena kommer hit idag och ska stanna över helgen! Tror det är fest ikväll och jag hoppas på att kunna ha på mig min nya svarta kjol med vita prickar. Precis som gamla Sophia fast ändå inte. Nästa vecka jobbar jag bara tisdag och lördag/söndag. Alltså är jag ledig tre dagar till! Då ska jag åka till min kära mamma och Siri som är där. Det kommer bli så bra!

Bilder är på väg in från kameran till datorn och jag ska försöka ladda upp dom idag. Håll koll!.

Etiketter: , ,

söndag, juni 22, 2008

3 sekunder.

Det åskar och jag gillar det inte. Alla lampor är släckta och det är jättemörkt och jag hinner bara räkna till tre mellan ljuset och ljudet. Vilket betyder 1 kilometer. Huh. Jag kommer inte våga duscha nu för vattnet är säkert fyllt med blixtar som vill åt mig.

Typiskt.

Etiketter:

onsdag, juni 18, 2008

I could be taken prisoner.

Idag håller jag tummarna för ett NEJ.

Etiketter:

lördag, juni 14, 2008

Lördag 080614.


Idag ska vi till Stapelbäddsparken och se på det ovanför. Ikväll blir det 100-årsfest! Hade tänkt att jag skulle till gymmet i förmiddags men kom på att jag redan tränat 4 dagar i rad. Och tydligen behövs ju vila också. Ska försöka få upp min sjusovare till man så vi kan gå någon gång.

Här hemma är det tomt utan Helena och Sigge.

Etiketter: , ,